1979, secretarul general al ONU, Kurt Waldheim, a declarat că a fost Anul Internațional al Copilului. Zăpada a căzut în deșertul Sahara. Orbita excentrică a lui Pluto a adus-o mai aproape de Soare decât de Neptun. Bee Gees, ABBA, Donna Summer și Rod Stewart au susținut concertul Music for UNICEF din New York. În California, o companie numită Renkus-Heinz este înregistrată pentru prima dată.

Primele patru evenimente s-ar putea să fi făcut mari titluri la acea dată, dar acea mică pietrică ce a căzut în industria audio-vizuală în devenire, continuă să genereze un efect de extindere, alimentat de valuri succesive de noi tehnologii care oferă un sunet mai bun.

Pentru Harro Heinz, fondarea unei societăți era în sângele lui. „Eu vin dintr-o familie de antreprenori”, a spus el recent, „așa că inițiativa a fost mereu acolo.” Nu am fost un jucător, am vrut să obțin o experiență solidă în a conduce o companie, înainte de a mă lovi de mine însumi. Acest proces mi-a luat mult timp.” Începând ca inginer la Grundig, un producător de radio din Germania, Harro a devenit în cele din urmă președintele lui Rauland Borg, poziție pe care a lasat-o pentru a fonda Renkus-Heinz.

Primul nostru camion de livrare

Într-o etapă a vieții în care mulți directori de succes încep să planifice timpul pentru pensionare, Harro tocmai a început o nouă afacere într-un nou domeniu. „Pentru că nu am început ca un tânăr și aveam deja o familie care să aibă grijă”, se arăta el, „deciziile financiare conservatoare au apărut în mod firesc, aceasta nu era întotdeauna cea mai prudentă abordare: compania a crescut încet, dar în această economie, calendarul nostru este excelent, avem bani în loc de datorii, împreună cu o investiție solidă de câțiva ani în rețeaua de telefonie și în tehnologia difuzoarelor direcționate „. Îngrijirea familiei Heinz s-a dovedit a fi o investiție bună: fiul lui Harro Ralph este acum vicepreședinte senior, cu responsabilități majore în domeniul cercetării și dezvoltării, iar Monika (Heinz) Smetona este vicepreședinte al administrației.

Atât poziția puternică a companiei în numerar, cât și linia de produse orientată spre sisteme reflectă orientările experimentate oferite de Harro. „Fundalul meu este în electronică”, subliniază el. „Am căutat mereu modalități de a utiliza tehnologia difuzoarelor cu ajutorul electronicii, mai întâi cu procesoare analogice și amplificatoare și mai recent, cu tehnologia digitală. Astăzi, elementele electronice reprezintă o componentă importantă a afacerii noastre globale”.

„Tehnologia digitală redefinește peisajul audio profesionist, la fel ca în multe alte industrii”, subliniază Ralph Heinz. „Noi conducem drumul cu RHAON, Renkus-Heinz Audio Operations Network, care conectează toate difuzoarele noastre, inclusiv ICONYX Digital Steerable Array Systems și noul IC Live”.